• HW Online Honlapkészítés, Weboldal készítés
  • +36 70 325 6986

Mobilbarát weboldal készítés


Mobilbarát weboldal készítés

A Google az utóbbi években próbálta figyelmeztetni a weboldalak tulajdonosait a weboldala mobilra történő optimalizálásra, a mobilos megjelenésre. Eddig csak megkülönböztető címkét kaptak a mobilra optimalizált oldalak a keresőóriás rendszerében. 2015 április 21-től viszont a rangsorolási algoritmusban jelentős változást eszközöl, miszerint mobilbarát weboldalakat jobb helyre rangsorolja a mobil eszközökön.

 

Az elmúlt másfél évben 15%-kal nőtt az okostelefont használók tábora az internetezők körében.

Az eNET 2015. januári felmérése alapján, a felnőtt magyar internetezők 62%-a használ okostelefont, és 51%-a folyamatos internetnetkapcsolattal rendelkezik. Napi rutinná vált mobiltelefonos internethasználat.

A Google tovább szigorított azzal, hogy megszűri azokat az oldalakat is, amelyek nem megfelelően jelennek meg a mobilplatformon az alkalmazott technológiákból kifolyólag. Ebbe a kategóriába tartoznak például a Flash-t használó oldalak - a technológiát már hosszú ideje nem támogatja egyik nagyobb mobilos operációs rendszer sem, mobilról az ilyen tartalmak tehát nem jelennek meg.

Mobilbarát weboldal készítésA mobil eszközökön hibásan megjelenő weboldalakat viszont nem tekintik meg, a kis kijelzőn rengeteg időt kell eltölteni a tartalmak mozgatásával.

 

A mobilos megjelenés fontosságát még csak nemrég kezdték felfedezni a vállalkozások, akik közül már most jelentős előnyre tehetnek szert azok, akik alkalmazkodnak az okostelefonok térhódításához. Hosszútávon mindenképp érdemes a mobil megjelenésre törekedni, nem csak a Google szigorítása miatt, hanem be kell látni, hogy a mobileszközök térhódításával, már nem csak az asztali felhasználók fogják megtekinteni a weboldalt, és nem mindegy, hogy a cégük milyen minőségben biztosítja az adatokat.

 

Mobilos weboldalainkat úgy készítjük el, hogy megmarad weboldala jelenlegi asztali változata.
Automatikus átirányítást eszközölünk, így beavatkozás nélkül vált a weboldal az asztali vagy a mobil verzió között a domain név meghívásakor.
A mobil weboldalon ugyanazok a tartalmak jelennek meg, mint az asztali változaton.
Ha létrehoz egy új menüpontot, tartalmat, terméket, nem kell külön a mobil verzióhoz is külön létrehozni.

Mivel a mobilra optimalizált weboldal nem egy alkalmazás, hanem egy különálló webes megjelenés, ezért minden eszközön elérhetővé válik.

Ha Ön nem a mi CMS rendszerünket használja akkor is van megoldás a mobilbarát weboldal elkészítésére.  Kérje ingyenes felmérésünket, és tájékoztatjuk Önt lehetőségeiről!

 

 

Tesztelje le Ön is weboldalát Google mobilbarát teszt.