• HW Online Honlapkészítés, Weboldal készítés
  • +36 70 325 6986

A domain név érték! Biztos az ön birtokában van?


A domain név érték! Biztos az ön birtokában van?

Önálló céges formában 11 éve készítünk weboldalakat. Minden lehetőséget megragadunk, a weboldal készítés előtt, közben és után is korrekt tájékoztatást adjuk.
Az ügyfeleink 35-40%-a más weboldal készítő, vagy tárhelyszolgáltatókról jöttek hozzánk. Mikor átveszünk egy ügyfelet, rengeteg hibát vélünk felfedezni. Nem azt mondom, hogy mi nem hibázunk, de próbálunk körültekintőnek lenni, és úgy dolgozni, hogy a hibákat minimalizáljuk. Viszont SOHA nem voltunk inkorrektek. De most nem a weboldal készítés hibáiról szeretnék írni, hanem az inkorrektségről, a félretájékoztatásról, és a szándékos megkárosításról!

Az elmúlt 2 évben egyre több olyan ügyfelünk van, akinél a domain név átregisztráció során derül ki, hogy a domain név, amit eddig a saját tulajdonának hitt, nem az övé!
Sőt a tárhely szolgáltatás sem az Ő nevén van, hanem a weboldal készítő cég nevén! Éveken keresztül épített marketinget egy olyan weboldalra, domain névre az ügyfél amihez semmi köze, nem tud vele rendelkezni.

Minden rendben van mindaddig, amíg nincs a weboldal készítővel valami konfliktus, vagy meg nem szűnik a cég aki regisztrálta a domaint.


Soha ne írjanak alá olyan szerződést, amiben a weboldal készítés és a regisztrációk során nem az Ön nevére kerül, az adott domain név és tárhely!
Mindig kérje el a regisztrációs papírokat, olvassa át, hogy az Ön neve, vagy cége szerepel-e a papírokon, és hitelesítse a saját kezű aláírásával.
A domain név hatalmas érték. A weboldalba befektetett minden egyes forint a domain néven csapódik le.
A domain név amit megjegyeznek az emberek, a domain név kora az ami számít a keresőknek, a domain név az amit felír a névjegyére, vagy küldi e-mailben!
Ha nem az Ön nevén van a domain az olyan mintha a más nevére írná a ingatlanát, autóját!
Amennyiben, a weboldal készítő cégnél ilyet tapasztal, érdemes elgondolkozni azon, a weboldal készítésben elég korrekt szolgáltatást ad, vagy ott is van valami sumákság!

Domain és tárhely szolgáltatás esetén, bármilyen adat változik, azt azonnal módosítani kell! Ha változik a cég formátuma, ha változik, az adószám, székhely, kapcsolattartó.
Ügyeljünk rá, hogy ezek az adatok folyamatosan aktuálisak legyenek. Ha nem elvesztheti a rendelkezési jogot felette, és mindent elveszít amit felépített a domain névre!